Sobre el bloc


Aquest bloc agafa el nom d’un dels grans pensadors de la Història, Descartes. És un petit homenatge que faig, aprofitant un fàcil joc de paraules amb el nom, en el que pretenc que sigui el meu espai de reflexió i escriptura.

Descartes el filòsof és pensament, mètode, dubte, preguntes. És també curiositat per saber: el que coneixem, i sobretot tot el que desconeixem. Des-Cartes el bloc és també això. Voluntat de conèixer i aprendre. Voluntat de reflexionar.

Els “descartes” son reflexions que busquen també la pregunta, que neixen del dubte, son escrits de reflexió que obrint una porta sempre en deixen una o més d’una oberta. Escrits que sempre costa finalitzar. “Descartes” també son aquelles coses que no voldríem, o que han de deixar pas a d’altres per manca d’espai, tot i no voler. Necessitem sempre més espai per reduir aquests descartes. Per això creo aquest espai, per no descartar reflexions.

Al marge de la Història van quedant, marginats, “descartes”, aspirants a substrat del nostre coneixement. Respostes que no donem, idees que no escrivim, el que volíem dir i no diem. Pretenc una reflexió individual sobre el que no voldria deixar-me al camí, els meus aspirants a “descartes”. Perquè si el pensament determina l’existència, aquesta – l’existència-  també ens predisposa al pensament.

Aquí trobareu reflexions polítiques, personals, anècdotes, relats i tot allò que vaig considerant que no em vull deixar al marge. Espero que us trobeu còmodes en la seva lectura i que em perdoneu les inconcrecions, errades o oblits. Us animo també a deixar-me les vostres opinions i reflexions, ja sigui per corregir o completar una de les meves, ja sigui per deixar-me també gaudir dels vostres propis “descartes”. En tot cas, desitjo que passem, junts, una molt bona estona.
Sigueu doncs, benvinguts al bloc.