09 de gener, 2011

Propòsits per al 2011


*


Principis d’any, els dies de festa al Nadal i Reis son dates propícies per fer propòsits d’esmena, promeses de nou any i llistat de coses que un voldria millorar o que un voldria millors. És temps de posar a la balança sensacions, accions, actituds, voluntats, i traçar el camí pel qual es vol avançar al llarg de l’any que entra. Un exercici que d’una manera o d’altra tothom en fa.

N’hi ha que això ho salpebren amb algun ritual convençuts de les bondats de determinades accions votives, n’hi ha que en tenen prou amb un breu llistat, intituïtiu a vegades, d’intencionalitats.

Avui és 9 de gener, i tot que em vaig incorporar a la feina el passat dia 3, és demà quan tothom sent que l’arrencada de l’any comença a fons. Jo també ho sento. Fins que no passa el dia de Reis, fins que no trec l’arbre de Nadal que torna a reposar fins l’any que ve a la seva capsa, no sento que això comença a moure’s. I aquest any es presenta molt interessant. Actiu i ple políticament. Però també espero que personalment i professional.

Aquest any és un any més, una oportunitat més, per créixer, per millorar, per ser millors (millors persones, millors professionals, millors amics...), i per avançar; en definitiva, un any per omplir.

I davant d’aquest 2011 també volia fer una declaració d’intencions, el meu llistat particular de promeses, de desitjos. Ho volia fer i no deixar-me res del que crec que no m’haig de deixar. 


Però he decidit fer una altra cosa, convençut com estic de que aquest any oferirà nombroses oportunitats d’anar filant i traçant el camí. Convençut com estic també de que aquest camí, tot i no estar exempt de moments no sempre positius que caldrà superar, serà un camí intens, profitós i satisfactori.

Per això he decidit, per ser aquest el primer post de l’any i per ser un post on vull reflectir els meus desitjos per l’any que acabem d’estrenar, recuperar el que ja vaig escriure fa 5 anys, quan feia poc que aquest bloc caminava pel ciberespai. Un post on feia un decàleg per al 2006. L’he tornat a trobar fa pocs dies, regirant el bloc, i crec, sincerament, que el puc reiterar al 100 per cent. La seva vigència avui és per a  mi una bona senyal. Espero haver pogut passat aquests 5 anys des de que ho vaig escriure sent fidel al decàleg i les reflexions que hi surten. Espero també seguir sent fidel molts anys més.

Fa poc vaig poder valorar alguns aspectes de la meva feina. Va ser una conversa molt interessant i productiva. Vaig certificar que hi ha certs valors, certes sensacions, maneres de fer i actituds que voldries tenir sempre. I que sempre vull aprendre més. Res diferent del que demanaria per qualsevol altre aspecte de la vida.

Per què del que es tracta de veritat és d’aprendre constantment, i de poder compartir. Per què ho important és la companyia i el trajecte, que fan millors el producte i el projecte.

Voldria compartir amb vosaltres aquell post juntament amb aquestes línies que l’han precedit. Bon any i bona feina. 
Salut.

Decálogo y reflexiones.
1. Ver, mirar, sorprenderme,
2. Hablar, reír, sonreír
3. Tocar, acariciar, unir
4. Respirar, aspirar, reconfortar.
5. Oír, atender, escuchar
6. Dar, regalar, compartir.
7. Trabajar, luchar, conseguir
8. Caminar, pasear, reflexionar.
9. Querer, disfrutar, amar.
10. Llegar, vivir.

Abrir los ojos y sorprenderme, disfrutar de cada nuevo amanecer. Compartir con alguien una sonrisa cada día. Sentir la necesidad de realizar el trabajo bien hecho. Pensar y hacer pensar. Hacer el bien y hacerlo bien. Sentir que el tiempo es mi tiempo; no perder el tiempo. Amistad. Mucha amistad. Crecer y hacerlo junto a los que quiero. Reír. Aprovechar cada minuto y hacer de cada momento un recuerdo.

Hoy el 2006 (el 2011) es presente y futuro, pero en nada formará parte del pasado. Seguiremos metiendo instantáneas, fotografías de momentos, en la mochila que cargamos sobre nuestras espaldas, y seguiremos viajando por este mundo. Sólo desear que las que nos quedemos de este año que empezamos sean buenas para uno y para todos.

Saludos.

*Imatge extreta de la web alt1040.com