20 de desembre, 2010

La campanya 2.0

Fa dies que venim parlant amb la Jordina, de fer una entrada als respectius blocs, com hem fet al llarg de la campanya, d’aquells a 4 mans, per valorar la campanya electoral a la xarxa que hem tingut l’immens plaer de coordinar de manera conjunta.  

Ja fa unes 3 setmanes que les eleccions van posar punt i final a la campanya, estem en ple debat al Parlament per a la investidura del nou President, i el PSC  està ja centrat en 3 eixos principals: la tasca d’oposició que la ciutadania ens ha atorgat, la preparació de les eleccions municipals que ens ha de permetre revalidar la confiança majoritària que els catalans i catalanes sempre han fet al projecte municipalista del PSC, i el debat obert endegat de cara al Congrés que hem de celebrar la propera tardor.

Temps doncs també per poder anar tancant alguns capítols, per poder aprendre d’allò que hem fet, bé o malament, extreure conclusions i posar les bases per a seguir treballant i fer-ho millor.

Així amb aquestes premisses, vam quedar que en faríem un post conjunt de valoració. Però el que ha succeït és una cosa millor. I ho és perquè quan vaig veure el text que la Jordina havia preparat per a quadrar amb les meves notes que jo pogués tenir, de seguida que vaig llegir amb atenció tot el que deia, i sobretot, com ho deia, vaig veure, que no podia escriure ni res millor, ni res més cert, ni amb més intensitat ni amb més finesa. Al bloc de l’amiga Jordina trobeu en les seves paraules no només les seves reflexions, si no també les reflexions que faig meves. Una anàlisi acurada, amb cor i ànima, amb el reconeixement a tots els que han sigut partícips d’aquest trajecte, amb l’autocrítica justa que ens ha de permetre avançar, i amb la dosi de futur i il•lusió amb que encarem els nous projectes que tenim per endavant, i que comencen ja amb les eleccions municipals i amb el debat pre congressual, també presents a la xarxa.

Jo només puc afegir aquestes línies. Unes línies de reconeixement públic, com he fet abans de manera interna a la gent que crec que l’havia de fer, del que ha estat una aposta decidida per la campanya 2.0 i el que ha estat una campanya de la que podem estar més que raonablement satisfets. Un reconeixement per al PSC i per a la direcció de campanya, pel Jaume si hem de concretar, que va apostar des del primer dia per la campanya a la xarxa i sempre va donar suport a tot l’equip i a les iniciatives, fent que ens sentíssim permanentment recolzats; reconeixement per a la sectorial de ciber activisme del PSC, personalitzant en el José Rodríguez, el seu delegat sectorial, que sempre van estar al costat, i van ser els motors de l’acció; per als voluntaris i per als que van treballar dia i nit, la Laura, el Jordi, la Raquel, l’Òscar, el Jaume, el David, el Pau i el Rafa. Ells van ser la benzina necessària per fer funcionar tot.
I, finalment, com no, el reconeixement, per a la persona que ha millor ha definit el projecte 2.0 a la campanya i que l’ha liderat des del primer dia. La Jordina, una gran amiga amb la que he pogut treballar colze a colze aquestes darreres setmanes, i amb la que de ben segur tindrem més projectes en cartera, i que ha estat la millor responsable d’una gran campanya a la xarxa.
Per tot això, i a tots ells, moltes felicitats. Però no ens quedem aquí. Les lliçons de les eleccions son moltes i molt clares. Ens queda molta feina a fer i l’hem de fer bé i en temps. El PSC té un missatge de la ciutadania que tots hem d’entendre i gestionar. Cal canviar, cal millorar, cal refer-se, cal fer-ho millor i explicar-ho bé. Cal molta feina i ens calen tots els cors socialistes per fer-ho. De nosaltres dependrà que la ciutadania ens torni la confiança i en això ens hi hem de posar com a primera prioritat.
Seguim!