19 de novembre, 2010

L'estrella de mar

Son les 22.33 de la nit. He deixat el post mig fet abans de marxar de Nicaragua (el carrer,no el país, com moltes vegades he hagut d’aclarir després de veure la cara de perplexitat d’alguns coneguts, però aquesta és una altra història) però ara que acabo d’arribar a casa veig que he de refer algunes coses. Perquè el tema s’ho val. I començaré pel final. Vinc del míting del dia del “Garantia de Progrés Tour”, avui parada a la meva ciutat de naixement, L’Hospitalet. Una ciutat que sempre he estimat i que sempre estimaré. Ser d’Hospitalet es porta a dins. Però això també és una altra història. 

Deia que vinc del míting que el President Montilla ha fet amb el company Celestino Corbacho, l’alcaldessa Núria Marín i el company Josep Borrell. Gran míting i gran notícia per la qual vull començar: el President ens ha convocat  al gran míting central de la campanya, el proper dijous 25 de novembre al Palau Sant Jordi. 

Una cita imprescindible per a tots els socialistes, progressistes i catalanistes. El gran míting de la campanya i en un escenari on els socialistes guardem els millors records. L’últim, al 2008, amb el  President Montilla, Zapatero, Felipe, i Carme Chacón. Feta la convocatòria i la crida del president a anar-hi, jo només puc afegir, com he fet al meu twitter 1 minut després: #johivaig. Ara ja segueixo on ho havia deixat.Avui és divendres 19 de novembre, queden per tant 9 dies per a les eleccions, i com diem cada dia al nostre compte enrere de fets , 9 és el nombre de vegades que hem multiplicat l’energia eòlica en els darrers 7 anys. 
Avui ha estat un dia molt marcat per les paraules del President Montilla al fòrum Primera Plana, organitzat per El periódico , on ha anunciat que aquestes eleccions seran les últimes a les que es presentarà, en contraposició amb les 3 legislatures i jubilació al càrrec que ha anunciat Mas com a declaració d’intencions.  El President demana la confiança de l’electorat per poder treure Catalunya de la crisi, i continuar amb les polítiques socials i de progrés amb un govern socialista. Una vegada més, les idees clares, en front de les aventures, sorpreses, contradiccions o silencis clamorosos del candidat convergent. Montilla, a més a més, ha declarat que farà pública la seva declaració de patromini els propers dies, abans d’acabar la campanya. Transparència, rigor i serietat, com a característiques del President.  Podeu llegir la intervenció sencera aquí. 


Mentre escric aquestes línies veig els teletips que ens anuncien que a Mas li ha entrat la pressa i també diu que ho farà, quan fa 2 dies deia que era electoralista. 

Al migdia el president ha anat a un acte prop de l’Hospital Moisés Broggi on ha posat en valor la sanitat pública i l’esforç del Govern en aquest camp els darrers 7 anys. Trobareu l’acte aquí .


I a la tarda, cap a Hospitalet, parada del dia del #garantiadeprogres tour. Un míting davant més d’un miler de persones, amb l’Alcaldessa Núria Marín, Josep Borrel, Celestino Corbacho i el President Montilla, i que ja us he explicat.L’aplicació del dia: Avui us volem presentar una aplicació nova a la web del president, en una campanya en la que alguns diuen que no hi ha propostes. Les tenim, aquí podeu veure agrupades les Propostes per a Catalunya  


Avui la Jordina ha tingut un d’aquests dies també tot terreny, amb matí de feina a tope, visita a la seu del partit a Lleida, un munt de mails de coordinació 2.0 (més encara després de saber aquest vespre que ens anem al Sant Jordi, hi ha moltes coses que preparar, hi muntarem un bon espai 2.0!), sopar amb la JSC i la Mònica Lafuente,  una gran amiga mútua i número 3 de la candidatura per Lleida. Em diuen que han estat en una creperia. Sembla que el menú de campanya també toca als sopars, després de fer del sandvitch de pollastre i la cola zero un clàssic dels migdies...

Avui, el meu dia ha estat marcat per la feina a la seu, per la preparació dels actes del cap de setmana, en el que a mi em toca, un dinar molt agradable amb grans amics i companys de la campanya, i el míting de L’Hospitalet. Demà toca Girona i diumenge Lleida. Allà hi serem.

La happy pill d’avui està dedicada al Pau Sánchezel “benjamí” del grup. El Pau també s’ha incorporat fa poc al grup, i és un dels exponents de la gran quantitat de ciberactivistes voluntaris que té el projecte socialista a aquesta campanya. El Pau és l’encarregat de dinamitzar la Soocial Zoone, l’espai d’activisme 2.0 que tenim físicament instalat a Nicaragua. I a més és un destacat activista 2.0 a la xarxa i un clàssic del Montibus. Li dediquem aquesta xuxe perquè per a nosaltres és un exemple de com les noves generacions van arribant i van demostrant ho molt preparades que estan.

Acabo el post. Son les 22.51. D’aquí una estona el penjaré i Jordina el repicarà. Ara crec que em menjaré un iougurt, però abans obro l’spotify de la campanya dels socialistes. Vaig directe a per la cançó que sé que toca avui, sona de fons The Farm, estan dient ben clarament “All toguether now”. Bona nit i bones xuxes.