13 de novembre, 2010

La cola dolça


Acaba aquest dissabte, segon dia efectiu de campanya i és moment de la “happy pill” del dia, en aquest projecte de narració de campanya a 4 mans entre Jordina Freixanet i un servidor. Avui, la cola dolça, com il·lustra la foto del post. 

Hem començat el dia, com sempre ho fem a la web del candidat, amb el recordatori de l’obra de govern. Així, aquest dissabte 13 de novembre, ens diu que manquen per tant 15 dies per a les eleccions. I que 15 és el % d’increment de persones que escriuen en català entre el 2003 i el 2009. El canvi real en dades.
Un dia també marcat per l’enquesta del CIS, una enquesta que com deia el President el divendres a Sabadell ve a demostrar que l’electorat socialista s’està mobilitzant, que Ciu s’ha estancat i que res està decidit encara en aquesta campanya. El PSC, i el nostre candidat més que ningú, estem convençuts que la remuntada a les enquestes no només no ha fet més que començar si no que serà una realitat al final de la campanya.
El dia ha començat per la Jordina i per mi amb una trobada cafè de bon matí. Lloc, la seu al carrer Nicaragua. Hora, 8.30 del matí. Jordina es preparava la sessió del Màster de lideratge que el PSC i la UAB realitzen conjuntament i on ella és la cap d’estudis i jo recollia papers necessaris pel dia que tenia per endavant. Café matiner amb Cristobal Avilés, el nostre responsable 2.0 al Baix Llobregat, intercanvi d’opinions i reflexions i separació de camins per fer el dia.
He marxat cap a Tarragona on avui el “garantia de progrés” Tour ha fet la seva parada de campanya, en un míting davant de més de 1000 persones i amb l’alcalde de Tarragona Pep Félix Ballesteros, el cap de llista per Tarragona, Xavier Sabaté, el vicepresident del Govern d’Espanya Alfredo Pérez Rubalcaba i el President Montilla. Avui hem recordat els 5 compromisos per Catalunya i el President ha tornat a demanar a Mas que digui la seva opinió sobre l’oferta de fer 2 debats cara a cara a la campanya, un en català i un altre en castellà. Com diu el President, voldríem sentir l’opinió de Mas, i que deixés d’amagar-se darrera del seu director de campanya, David Madí.
Portem 2 dies i la sensació és bona. Avui la JSC, amb l’Aroa de cap d’operacions, ha estrenat el bus que acompanyarà al candidat els 15 dies que queden. Per cert, un 10 per la campanya de la JSC. Estan demostrant ser creatius, innovadors, i compten amb la millor i més nodrida militància juvenil de les formacions polítiques joves. Estic convençut que el seu primer secretari, en Javi López, serà nou parlamentari el 28 de novembre.
Us deixo una foto:
Demà, propera parada, Viladecans, amb el presidente Zapatero, a partir de les 12, i com sempre en directe per la webtv de la web del candidat.
Demà cedeixo el torn a la Jordina (si està recuperada físicament de la boda a la que avui ha anat, i que, en els moments que escric aquestes línies crec que encara volta per allà), però abans voldria tancar aquest post dedicant-lo a la persona que els darrers mesos ha de “patir-me” laboralment de més a prop, al menys en qüestió de distància, ja què fa la seva feina a uns 3 metres de mi, la “última barrera” abans d’arribar al meu despatx, la persona que ha donat ànima i veu a la web del candidat, qui pateix també els nervis previs als “sitting”. En Jordi, juvatvivere a la xarxa, és, com la Raquel dèiem ahir, un dels puntals d’aquest projecte i un gran amic, tot i que sovint em parla de música citant-me grups que reiteradament desconec. Potser se’ls inventa...
I parlant de música, acabo aquest post sentint una de les cançons de la llista que els socialistes  estem elaborant a Spotify. Música per a una campanya. Sonen els Antònia Font, Alegria.