23 de novembre, 2010

El plàtanAvui és dimarts 23 de novembre, queden 5 dies per a les eleccions. I com diu el nostre compte enrere, 5 son les escoles bressol construïdes cada mes en els darrers 7 anys. Podeu consultar les dades del canvi real en educació aquí .

Ja queda poc per a les eleccions i els partits, i el nostre evidentment, encaren aquesta darrera setmana amb tots els motors posats. El PSC estem ja preparant el nostre acte final al Palau Sant Jordi, aquest divendres, i amb les intervencions de l’alcalde Hereu, Carme Chacón, Felipe González, José Luis Rguez Zapatero i el president Montilla. Però abans del dijous encara tenim dos dies per endavant. 

Avui, per exemple el PSC ha estat amb la consellera Tura al Parc Agrari del Baix Llobregat , en recolzament del sector agroalimentari, i aquesta tarda acompanyant els companys de les terres de l’Ebre, a un  míting a Tortosa, on també hi eren en Xavier Sabaté , número 1 de la candidatura i la Núria Ventura, una insigne política 2.0 i alcaldessa d’Ulldecona .

Però si avui hi ha una notícia, aquesta és sense dubte el cara a cara entre el President Montilla i el candidat de Convergència i Unió, Artur Mas. Un cara a cara que el President ha demanat cada dia al llarg de tota la campanya  i que Mas sistemàticament ha ignorat, potser perquè tenia alguna cosa a amagar, potser perquè tenia por, i en tot cas perquè no volia debatre en castellà en un dels dos debats. 
Com va dir un dirigent del seu partit, debatre en castellà es considera un insult a la intel·ligència.  El cas és que no va ser fins que el president li va dir al finalitzar el debat a 6 de diumenge que Mas no va acceptar la proposta. I ara ens trobem amb que la junta electoral no permet aquest debat. Aquí trobareu la nota del PSC amb els fonaments del recurs i a la web del President el posicionament davant la resolució de la Junta electoral provincial.

Per què ha trigat Mas més de 10 dies de campanya a acceptar debatre? Com diu la nota del PSC “Artur Mas no ha volgut els debats durant tota la campanya. La seva actitud de menyspreu cap al dret a la informació dels catalans al negar-se a fer dos debats, un en català i un altre en castellà, durant tota la campanya els ha impedit. Qui s'ha negat durant setmanes a mantenir un debat amb el President no pot acusar-lo ara de no voler fer el debat. La proposta del President Montilla va ser la que, en definitiva, havia obert un camí possible per a realitzar-los per primera vegada en 30 anys de democràcia. Els interessos partidistes, un formalisme estricte i la negativa d'Artur Mas ha fet les coses molt difícils.


Per cert, mentre escric aquestes línies, esperant la resolució de la junta electoral central, tinc a Jordina davant meu, ja que avui ha baixat a Nicaragua per la tarda, i hem tingut un dia d'aquells de feina conjunta que tan bé se'ns dona, però que malauradament no podem fer més sovint. Hem estat treballant conjuntament en el desplegament 2.0 del que queda de campanya, en especial tot el relatiu a la presència al Palau Sant Jordi. Així que ha estat una gran tarda de feina, reunions amb tots els col·laboradors, una entrevista d’ambdos amb unes estudiants de la UAB, i més xuxes noves al despatx. Hem pactat la resta de xuxes de la campanya, amb alguna negociació i intercanvi de xuxes, estem preparant alguna sorpresa, i ja tenim alguna idea per continuar això després de la campanya.
Per cert, ja estem pensant en patentar el despatx! jejeje

Avui la happypill del dia està dedicada a més d’una persona però centrada també en una sola. M’explico. A la campanya hem tingut, tenim, molta gent treballant, colaborant, aportant el seu granet de sorra, més gran o més petit, els seus coneixements, les seves habilitats i aptituds en diverses àrees. Algunes ja les hem presentat i d’altres les presentem demà, però avui us vull (volem,la Jordina també) presentar el que nosaltres diem l’equip de continguts, un equip de gent que ha estat treballant des de diferents àmbits per donar cobertura a les necessitats de posar negre sobre blanc els posicionaments, les dades, els arguments, els papers del PSC a la campanya. 

Un equip liderat per una persona que no dic res nou si dic què és més que un company, és un amic, el víctor. El víctor ha treballat incansablement per dotar la campanya de continguts, de donar als candidats tota la informació que necessitava, i ho ha fet liderant un equip on han estat el Pep, el Miquel, l’Esther, la Francesca, la Cristina, la Feli, el Fernando, l’Aintzane, l’Anaïs i el David.

Gràcies a ells hem pogut disposar dels millors arguments, tenim la web d’arguments www.argumentspsc.cat, tenim les millors explicacions. La gratitud vers ells i la seva feina és gran. Per això els hi dediquem la happy pill del dia i els enviem una forta abraçada.
Seguim. 
Salut i xuxes