09 de maig, 2010

Treball en equip

Aquests primers dies de "precampanya" estan sent molt intensos. Fa un poc més d'un mes que Jaume Collboni va ser designat director de la campanya del PSC, en una aposta molt clara del partit per una nova imatge i noves idees per transmetre a la ciutadania. El President Montilla va anunciar la seva disposició a tornar a encapçalar la candidatura del PSC a les eleccions autonòmiques d'aquesta tardor. Serà la primera vegada que un President socialista opta a la reelecció i certament que calen almenys 4 anys més de govern de progrés a Catalunya. El nostre candidat i la nostra campanya, amb el Jaume al capdavant dirigint-la, son dos dels actius que tenim per guanyar. N'hi ha més. Principalment la nostra gent. La gent socialista. Els militants, els simpatitzants, tot l'equip de treball que s'està bolcant a posar el millor de si mateix per aconseguir quelcom més que un somni. Per a molta gent ja és una realitat el canvi que Catalunya ha donat els últims 7 anys, amb els dos governs catalanistes i de progrés. La web de la Generalitat "Construïm" és el millor exemple de tot el que s'ha fet i tot el que s'està fent.
Convergència es presenta ara com el Canvi. No són capaços de dir cap a on ni amb qui el volen fer. Creuen que amb un nou logotip, algunes pinzellades de màrqueting i un somriure poden amagar els 23 anys de govern en els que no van ser canvi si no continuïtat, ni poden amagar que negociaven la presidència de la Generalitat a Madrid, pactant amb el PP, ni poden amagar que sempre que han sumat han pactat amb ells. Ells no son el canvi.

El canvi el representa la Catalunya que avança, la Catalunya moderna i la Catalunya emprenedora. La Catalunya que, amb els governs d'esquerres ja no haurà de patir quan hi torni a haver sequera, per garantir l'abastiment d'aigua potable per al consum de la població. Això sí és un canvi. Com canvi ha estat el construir per primera vegada més quilòmetres d'autovia gratuïta que autopistes de peatge; canvi ha estat el fer 2 escoles per setmana o apostar per la inversió en recerca i innovació multiplicant-la per 8. Canvi és el ha fet Catalunya en infraestructures o en serveis bàsics. Un canvi que ha vingut per l'aposta decidida dels socialistes per la Catalunya social. La mateixa que volem continuar construint, i més ara, immersos en una crisi d'abast mundial.
Per cert, les receptes de Mas per a la crisi semblen sortides d'una carpeta perduda d'un assessor de McCain: menys impostos, més facilitats per fer fóra la gent de la feina i reducció de l'administració. Les receptes de la dreta en temps de crisi.
Convergència creu arribat el seu moment, i els seus estrategs creuen guanyat el partit. No coneixen la capacitat del PSC de treballar. La capacitat de treballar en equip i demostrar que tenim el millor candidat, hem tingut i tenim el millor govern, i tenim el millor equip.
Tinc el plaer de treballar en aquest equip. I aquestes setmanes han estat, ho deia al principi, molt intenses i plenes de feina. En queden moltes així. Però la sensació que he tingut és que no només és possible vèncer les enquestes i tornar a guanyar, si no que ho anem a demostrar. Amb el que estic veient i estic podent gaudint en el dia a dia amb els meus companys i companyes, cada dia que passa n’estic més de convençut.
És per això que m'agradaria dedicar aquest article a les persones que han estat i estan més a prop de mi aquests dies: els que es queden fins tard, o apareixen molt d'hora, els que truquen o fan un sms de suport, els que treballen des de la distància, els que no et deixen respirar o et donen  mil idees, els que es posen unes samarretes o piulen un acte, aquell (aquella) que et porta a casa després d'un dia esgotador, qui fa un cafè al matí, o a la tarda, qui et fa un somriure o et diu unes paraules amables, el que convoca una reunió, i el que assisteix, sigui quan sigui, el que pensa una nova acció, el que la dissenya, el que la critica i la millora, el que escriu, aquells i aquelles que t’ensenyen i dels que cal aprendre, els que guien, els que caminen, els que t’esperen, i els que s’avancen:  i en definitiva per tots aquells que posen bona part del seu temps, de la seva vida i tota la il·lusió i determinació per un objectiu comú: treballar per a que el nostre candidat, el President Montilla, torni a ser President després de les eleccions, obtenint la confiança dels catalans i catalanes per un nou mandat. 
Com diem sempre: seguim companys!