20 de desembre, 2005

Precaució a la carretera


Bé, de molts és coneguda la meva particular conscienciació amb l'alarmant problemàtica de les morts en carretera, especialment en el que fa als i les joves. M'ha semblat oportú recordar la campanya que, des de la jsc, vam realitzar ara fa tot just un any. Alguns van dir llavors que potser es tractava d'una campanya massa institucional, però a nosaltres, i a mi en particular, em sembla que prou tràgica és la situació setmana rera setmana com per estalviar qualsevol esforç, per parlar d'un dels problemes actuals més importants per la joventut.
La campanya preten comunicar-nos amb el jove i dir-li que la setmana no finalitza el divendres, que el dilluns hem de començar, que ens volem retrobar tots i totes per continuar, i que el cap de setmana és la franja de la setmana on més morts i accidents hi ha a la carretera.
Crec indispensable que es continuin fent campanyes de sensibilització, que els vehicles siguin cada vegada més segurs, que les carreteres del nostre país millorin any rera any per fer la conducció més segura, que assumim com quelcom ja estandaritzar que l'alcohol és incompatible amb la conducció, i que les distraccions al volant poden acabar en tragèdia. Ara comencen uns dies en què tothom es desitja unes bones festes i comencem unes jornades de visites, estades amb familiars i amics, sortides, menjars, etc, i ens desitgem els uns als altres un bon fí d'any i entrada del següent. Em sembla una bona oportunitat per desitjar als meus coneguts i a tothom en general, que al marge de que tinguin una bona entrada d'any, que tinguin cura en els seus desplaçaments, i què com diu la nostra campanya, ens veiem el dilluns, ens veiem el 2006.
Salutacions.