21 de novembre, 2005

Èxit de la IV Conferència del PSC


Vells i nous drets de l'Estat del Benestar.

D'èxit rotund es pot qualificar la IV Conferència Nacional del PSC, portada a terme aquest cap de setmana, a Barcelona: Sota el títol de Vells i Nous Drets de l'Estat del Benestar, més de 1200 delegats, molts d'ells provinents de la JSC, vam discutir arran de les noves polítiques i iniciatives de caire social que els socialistes proposem, per la nostra acció de govern.
Una vegada més estem marcant el discurs i portant la iniciativa, donant la resposta adequada a les necessitats que ens planteja la ciutadania. Un partit responsable amb la gestió de govern. Els debats inaugurals i de clausura van posar de manifest dos coses: en primer lloc la vigència del discurs sobre l'estat del benestar, de les seves propostes per millorar la qualitat de vida i la seva connexió amb el nou Estatut; un Estatut que ens ha de premetre, entre d'altres coses, un millor finançament per poder oferir més i millors serveis. En segon lloc, vam poder comprovar la gran qualitat dels treballs fets per tots i totes els/les companys/es que hi van assistir, i que es va posar de manifest en la discussió al llarg del dissabte de les més de 1100 esmenes a la ponència marc.
Vull destacar la intervenció de tots els ponents de clausura i inauguració: Ernest Maragall, Clos, Marina Geli, Iceta, Montilla i Maragall, els quals van dibuixar un panorama molt encertat i acurat de la disposició del PSC per treballar per una millor qualitat de les persones. Però no vull acabar aquest post sense fer referència al discurs del nostre primer secretari, Montilla, el qual està patint les últimes setmanes els atacs de la dreta cavernícola. La resposta va ser contundent i va parlar del que veritablement està pasant: un PP que no ha paït la derrota electoral, que defensa només els seus interessos econòmics (que a la seva etapa de govern tant van afavorir colocant a amics de cole al capdavant d'empresses estratègiques), que no vol consensuar res en política d'estat, que opta una vegada més per l'estratègia de l'odi, l'enfrontament i la crispació, i que en aquest viatge té un nou aliat: la Conferència episcopal, mitjançant els seus locutors radiofònics. Però si una cosa va quedar clara, va ser el suport unànim del PSC i els seus militants al primer secretari i la certificació que el PP, quan acabi aquesta legislatura, i quan la ciutadania vegi els resultats del govern Zapatero, estarà sol, ben sol, i darrera nostra. Molt darrera.
Salutacions.
Foto: Albert Bertran, El Periódico.