02 de novembre, 2005

L’Estatut ja és a Madrid: tots amb l’Estatut.

Noticia del dia, de la setmana, del mes, i etc

Bé, doncs ja el tenim a Madrid. Avui comenta la presa en consideració del Projecte de Reforma de l’Estatut, encara que li pesi a la dreta espanyola, encapçalada pel PP.
Ara comença l’apassionant moment històric de veure tramitat a les Corts Generals l’Estatut aprovat pel 88 % del Parlament de Catalunya.
Hem de recolzar la tasca que estan fent els companys del PSC, amb Montilla al capdavant (recordem que està designat dintre de la comissió negociadora del PSOE), i amb l’actuació estel·lar de Manuela de Madre (serà la nostra representat dintre de la triada que defensarà l’Estatut a les Corts) i Miquel Iceta (sempre Miquel).
Avui és un dia en que hem de recolzar a tots i totes els/les nostres companys/es del PSC que han anat a Madrid a viure aquest moment històric i a tractar de posar el seu granet de sorra a l’aposta decidida per l’enteniment i la mà estesa amb Espanya que proposa l’Estatut.
No ens hem de deixar acorralar pels medis afins a la dreta, ni per la campanya del PP per desprestigiar Catalunya i els catalans. L’Estatut no suposa tallar amb res, més aviat suposa un increment de la concepció federal d’Espanya que tenim els socialistes, i un avenç considerable i necessari de l’autogovern de Catalunya.
Ara més que mai diàleg, ara més que mai persuasió, ara més que mai talant.
L’aposta de Zapatero, de Maragall, de Montilla, del PSC per l’Espanya plural i democràtica està a un pas de donar el salt definitiu. El tràmit a les Corts no serà fàcil i possiblement s’haurà d’ajustar algunes coses, però confiem en els posicionaments dels nostres companys negociadors del PSC i en el nostre grup parlamentari. De ben segur que l’Estatut que surti aprovat a Madrid, serà després àmpliament referendat pel poble català, que serà qui tingui, evidentment, la última paraula.
Ara, aquesta paraula la tenen els parlamentaris. Salut i bona feina!