04 de novembre, 2005

Bien, Manuela, Bien
"Nadie me echará de España por defender a Catalunya, y nadie me echará de Catalunya por defender a España"

Aquesta frase és un dels millors resums que es poden fer de la sessió al Congrés dels Diputats, on es va debatir la presa en consideració del projecte d'Estatut d'Autonomia de Catalunya, i en especial, del que pensem els socialistes.
Els socialistes creiem i volem una Espanya federal, amb una Catalunya dintre i forta. Els socialistes creiem i volem un Estat plurinacional i divers. Els socialistes vam dir, per boca de Manuela de Madre, ben alt i clar, quin és el nostre posicionament i la nostra visió d'Espanya. Per això defensem l'Estatut i per això sabem que s'ha de negociar, per tal de poder encabir totes les sensibilitats. Però no a qualsevol preu ni no aquelles reivindicacions fóra de to, anticatalanes, centralistes i que tenen el só d'altres èpoques, que volen des del PP. Tant Mariano Rajoy com Josep Piqué hauran de donar explicacions a la ciutadania pel seu rebuig a Catalunya, i pasaran a la història com els líders d'un partit que no va voler escoltar els catalans.
El PSC mentrestant, fent una tasca encomiable a Catalunya i a Madrid. I Zapatero posant les bases del que serà l'acord més important d'aquesta legislatura.
Perquè que no ens capigui cap dubte: s'aprovarà l'Estatut i després els catalans i catalanes tindrem la última paraula. Ara, estem atents al que succeeixi a Madrid, després serà el torn de la nostra veu. Una veu que es vol trobar i retrobar amb la resta de pobles d'Espanya, amb una mà estesa pel diàleg, el treball conjunt i la solidaritat; però també serà una veu que buscarà assolir més quotes d'autogovern i uns millors serveis per la ciutadania.
Perquè la ciutadania és la veritable protagonista d'aquest Estatut. Una ciutadania que, al marge d'això, ben es mereix el treball del Govern de la Generalitat en polítiques socials i de benestar. El President Maragall, ho ha dit:és l'hora de les polítiques per les persones. Doncs, som-hi!
Foto: REUTERS.