25 d’octubre, 2005

Una bona iniciativa al voltant de l'Estatut

M’agradaria explicar avui la bona iniciativa que ha tingut la gent de Versus Teatre, a la qual vaig poder assistir-hi ahir al vespre.
Em sembla que, al voltant de l’Estatut s’està produint, per part de certs sectors de la dreta més intolerant un atac sense precedents a Catalunya i els catalans. Aquests mestres de la bronca, com ja van demostrar als anys 90, animats pel seu gran patró, Aznar, estan fent una vegada més la única tàctica que saben: la bronca mediàtica, la por, les paraules antigues que ens porten a altres èpoques nefastes i la desqualificació continua.
En mig de tot això els polítics i la ciutadania tenen el deure de parlar i discutir de manera normal al voltant del que és la norma de convivència més important dels últims anys. El PSC està fent una campanya excel·lent en aquest sentit; només cal entrar a la web pròpia, www.socialistes.org, o a www.estatuto.info. La JSC també està sumant-se a totes les iniciatives que permetin un debat raonable i la defensa de l’Estatut.

Per això avui em vull fer altaveu de la iniciativa de Versus Teatre, que durant 5 dilluns consecutius faran una lectura participativa de l’Estatut, a la seva sala del carrer Castillejos. Van començar ahir, llegint el preàmbul i els 54 primers articles. Per l’ocasió ens han convidat a totes les forces polítiques juvenils de Catalunya, entre les quals hi vaig poder assistir-hi jo mateix, representant a la JSC.
Destacar tres coses: en primer lloc l’absència delatora de les Noves Generacions, essent còmplices de la tàctica que el PP de Madrid i de Catalunya està portant d’atac a l’Estatut i a Catalunya; per una altra banda, el to del debat que es va generar entre la resta de forces juvenils, totalment constructiu i dialogant, respectant cadascú les seves postures, però amb respecte i tolerància; i per l’altra la presència del públic i la seva constant participació al debat, tot senyalant l’àmplia presència de gent jove, la qualitat de les seves paraules i l’interès mostrat durant les més de dues hores i mitja que va durar.
Així doncs, des d’aquí vull tornar a felicitar a Versus Teatre, tot convidant-vos a participar a les properes sessions.

Per més informació, podeu consultar la web del teatre a www.versusteatre.com
Salutacions.